Општина Црна Трава званичан сајт

Вести из Црне Траве

Архива вести

Вести 2016.година.

Вести 2017.година.

28.фебруар 2018. године    Посета делегације општине Хејредин.

У посети нашој општини боравила је делегација општине Хајредин из Бугарске, са којом је општина Црна Трава успоставила сарадњу кроз партнерске односе и учешће у заједничким пројектима од обостраног значаја.

Пројекат који је у фази припреме је из области очувања културне баштине и традиције а биће финансиран од стране фондова Европске уније.

Делегацију општине Хајредин предводила је госпођа Габриела Милчева директорка дирекције за евроинтеграције и економске делатности која ће уједно  бити и руководилац пројекта.

11.јануар 2018. године    Посета амбасадора Азербејџана.

Данас је по први пут у историји општину Црна Трава посетио један страни дипломата,амбасадор Републике Азербејџан у Србији Елдар Хасанов. На централном тргу у Црној Трави амбасадора су дочекала деца са традиционалном добродошлицом уз погачу и со а одржан је и краћи културно уметнички програм. У наставку посете нашој општини амбасадор је одржао састанак са руководством општине Црна Трава и разговарао о конкретној помоћи коју би Азербејџан могао да пружи нашој општини. Договорено је да се интензивира сарадња у областима које су интересантнe будућим инвеститорима попут прераде дрвета, улагања у производњу здраве хране, флаширања воде и друго. Договорено је да потенцијални инвеститори из Републике Азербејџан на пролеће посете нашу општину. Заједно са амбасадором Републике Азербејџан нашу општину посетио је и народни посланик Републике Србије академик Професор Др Љубиша Стојмировић који је родом из Црне Траве.

 

Copyright © 2013 - All Rights Reserved | opština crna trava

web: g@sa