Општина Црна Трава званичан сајт

Вести из Црне Траве

Архива вести

26. април 2018. године    75 година слободе, обележен Дан општине

Свечаном седницом Скупштине општине Црна Трава обележена је  годишњица ослобођења Црне Траве у другом светском рату од Бугара. Тим поводом уручене су повеље заслужнима  за посебан допринос у развоју општине Црна Трава

Повење су уручене: Амбасадору Републике Азербејџан Академику Елдару Хасанову, народном посланику Академику Љубиши Стојмировићу, Академику Драгану Дамјановићу, Зорану Станковићу, јавном правобраниоцу,  Драгану Клисури, власнику предузећа "Хидро Тан", Марку Ивићу, власнику фирме "М Ентеријер Градња" и Привредном друштву за производњу, трговину и услуге "Контакт река". Поводом Дана општине организована су и традиционална спортска такмичења младих  у малом фудбалу и стоном тенису.

28.фебруар 2018. године    Посета делегације општине Хејредин.

У посети нашој општини боравила је делегација општине Хајредин из Бугарске, са којом је општина Црна Трава успоставила сарадњу кроз партнерске односе и учешће у заједничким пројектима од обостраног значаја.

Пројекат који је у фази припреме је из области очувања културне баштине и традиције а биће финансиран од стране фондова Европске уније.

Делегацију општине Хајредин предводила је госпођа Габриела Милчева директорка дирекције за евроинтеграције и економске делатности која ће уједно  бити и руководилац пројекта.

11.јануар 2018. године    Посета амбасадора Азербејџана.

Данас је по први пут у историји општину Црна Трава посетио један страни дипломата,амбасадор Републике Азербејџан у Србији Елдар Хасанов. На централном тргу у Црној Трави амбасадора су дочекала деца са традиционалном добродошлицом уз погачу и со а одржан је и краћи културно уметнички програм. У наставку посете нашој општини амбасадор је одржао састанак са руководством општине Црна Трава и разговарао о конкретној помоћи коју би Азербејџан могао да пружи нашој општини. Договорено је да се интензивира сарадња у областима које су интересантнe будућим инвеститорима попут прераде дрвета, улагања у производњу здраве хране, флаширања воде и друго. Договорено је да потенцијални инвеститори из Републике Азербејџан на пролеће посете нашу општину. Заједно са амбасадором Републике Азербејџан нашу општину посетио је и народни посланик Републике Србије академик Професор Др Љубиша Стојмировић који је родом из Црне Траве.

Copyright © 2013 - All Rights Reserved | opština crna trava

web: g@sa