Општина Црна Трава званична презентација

Вести из Црне Траве

Архива вести

04.фебруар 2021.   Укидање ванредне ситуације

Штаб за ванредне ситуације општине Црна Трава на седници одржаној 04.02.20121. године донео је одлуку о укидању ванредне ситуације на територији целе општине Црна Трава. Велико снежно невреме које је захватило територију наше општине проуроковало је кварове на високонапонској  и нисконапонској мрежи тако да је неколико дана цела територија Oпштине била  без електричне енергије, телефонских и интернет веза а сви локални путеви  су били непроходни. После ангажовања свих расположивих  снага екипе електродистрибуције су успеле да отклоне кварове на електромрежи тако да је поново успостављен електросистем, а прорадила је и фиксна,мобилна телефонија, телевизија и интернет.Ангажовањем додатне механизације очишћени су сви локални и некатегорисани путеви на територији Oпштине.

28. јануар 2021.   Увођење ванредне ситуације

Дана 28.01.2021. године Штаб за ванредне ситуације општине Црна Трава на својој седници донео је Одлуку о увођењу ванредне ситуације на територији целе општине због великих проблема проузрокованих великим снежним падавинама. Због великих оштећења високонапонске и нисконапонске мреже цела територије општине је остала без електричне енергије, телефонских и интернет веза и практично одсечена од света, а сви локални путеви су завејани. Улажу се напори да се што пре обезбеди снабдевање електричном енергијом и почне са рашћишћавањем свих путева на територији Oпштине.

23. јануар  2020.  Црна Трава освојила друго место у такмичењу локалних самопурава   „Шампиони безготовинског плаћања”

Председнику општине  Црна Трава, Славољубу Благојевићу, директор Канцеларије за ИТ и еУправу Михајло Јовановић уручио је другу награду у такмичењу Шампиони безготовинског плаћања. Додели награда  присуствовао је министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић.

Министар је казао да се данас награђују локалне самоуправе које су показале највећу вољу да уведу услугу безготовинског плаћања у својим услужним центрима и додао да се ово такмичење наслања на оно што ради Министарство у претходне три године, а то је отварање јединствених управних места.

Такмичење је организовала Канцеларија за ИТ и еУправу у сарадњи са НАЛЕД-ом, Уз подршку Мастеркарда и Виса-е, у периоду од јуна до децембра прошле године, а директор владине Канцеларије Михајло Јовановић казао је да се значај овог такмичења огледа у успостављању новог система електронске управе који је окренут грађанима.

Copyright © 2013 - All Rights Reserved | opština crna trava

web: g@sa

Занимљивости

 Општинска управа

Локална самоуправа

Решења -грађанска стања

Важни телефони

ЛПА

Издавање докумената

 Електронске дозволе

Школство

Озакоњења

ЈКП

Галерија

Библиотека

Јавне набавке

Мапа сајта

Општина Црна Трава

Трг Милентија Поповића 61, 16215 Црна Трава

Teл/фakс 016 811 118.

ПИБ 101064719

Радно време: од понедељка до петка од 7:00 до 15:00

Информативни центар Општине

016 811 118

063 690 890

062 548 785