Општина Црна Трава званичан сајт

АКТУЕЛНА ДЕШАВАЊА ВЕЗАНА ЗА РАД ОПШТИНСКЕ БИБЛИОТЕКЕ

„СЕСТРЕ СТОЈАНОВИЋ“

ЦРНА ТРАВА.

21.јул   2017. године    Промоција књиге "МОЈ ПУТ У СНОВЕ"  Тање Радивојевић

У препуној библиотеци "Сестре Стојановић" одржана је промоција књиге "Мој пут у снове" ауторке Тање Радивојевић. О књизи ове младе списатељице говорила је директорка библотеке Александра Цветковић. У мизичком делу овог не сумљиво успелог културног догађаја учествовала је сама ауторка, изводећи нумере на класичној гитари.

Многи љубитељи писане речи у Црној Трави, искористили су ову прилику да им ауторка потпише свој првенац. "Искрено се надамо да ће ова књига ауторки омогућити да успешно закорача путем својих снова" рекла је за наш сајт директорка библиотеке и додала да је ово била прва у низу промоција књига писаца у овој библиотеци, а да ће у даљем свом раду посебно бити задовољна промоцијама књига црнотравских писаца.

8.април  2017. године    Гостовање фолклорног ансамбла из Црне Траве у Житковцу

Дом културе у сарадњи са ГТШ " Милентије Поповић"  гостовао је са фолклорним ансамблом у Житковцу, крај Алексинца на прослави годишњице КУД - "Младост".

Директорка Дома културе Александра Цветковић наглашава: "Била нам је посебна част и задовољство да се одазовемо позиву организатора  за гостовање наше фолклорне групе  на прослави годишњице Културно уметничког друштва „Младост“ из Житковца. Поред нашег на прослави је учествовало још осам фолклорних група из целе Србије. Наша фолклорна група представила се сплетом игара из Црнотравског краја.

Такође смо добили и захвалницу организатора за учешће на манифестацији.

Захваљујемо се домаћинима на одлично организованој манифестацији и гостопримству." и додаје "надам се да је ово почетак обнове КУД-а "Сестре Стојановић" који је успешно радио у Црној Трави."

20.фебруар 2017. године    Покренута акција "ЧЕП ЗА ХЕНДИКЕП"

На иницијативу библиотеке "Сестре Стојановић" у Црној Трави дата је  подршка удружењу "Чеп за хендикеп". Кроз развијање еколошке свести о потреби рециклаже код становника Црне Траве, остварује се и хумани значај ове акције, јер прикупљена средства на овај начин иду за помоћ хендикепиранима особама.

Кутије за прикупљање пластичних чепова са разних боца, постављене су у зградама Основне и Средње школе, у згради Општине, у згради Библиотеке и у кафићу "МК" у центру Црне Траве.   На следећем линку может  видети активности ове организације.    http://cepzahendikep.org

 У сали дома културе одржана представа „Наша деца“

Ученици средње и основне школе и деца предшколске установе "Младост" данас су имали прилику да у Сали Дома културе "Сестре Стојановић" у Црној Трави виде представу „Наша деца“ , коју су извеле популарне глумице Нада Блам и Мина Лазаревић.

Представа је рађена по делу Бранислава Нушића. Популарне глумице су у представи, кроз игру приказале проблеме одраслих, опонашајући однос својих родитеља, а то се дешава управо онда када су деца сама код куће. Наравно, деца добро схватају понашање одраслих у разним ситуацијама, а то су потврдила и данас. Представа је интерактивног карактера тако да је млада публика активно учествовала у представи.

Овај позоришни комад најмлађима је пред Новогодишње празнике поклонила општина Црна Трава у сарадњи са Општинском библиотеком "Сестре Стојановић" Црна Трава и основном школом "Александар Стојановић" Црна Трава.

Copyright © 2013 - All Rights Reserved | opština crna trava

web: g@sa